Schildersbedrijf in Amsterdam

Bent u op zoek naar een schildersbedrijf in Amsterdam? Bij WAM Groep is uw schilderklus in goede handen. Of u nu een particulier, vereniging van eigenaren (VvE) bent of bedrijf heeft, wij kunnen u helpen met binnen- en buitenschilderwerk. Ons belangrijkste doel is eerlijk, helder en efficiënt werken.

Als gespecialiseerde schilder in de regio van Amsterdam en omstreken, voorzien we u graag van schilderwerken aan zowel de binnenkant als de buitenkant van uw huis. Veelvoorkomende schilderklussen zijn dan ook: deuren, muren, plafonds, kozijnen en dakkapellen. In al deze situaties kunnen wij u helpen en voorzien van kwalitatief goed schilderwerk. Wij vinden het belangrijk om jou met zorg te voorzien van duurzame kwaliteit. Maar tegelijkertijd willen we ook flexibel en efficiënt werken, zodat de klus snel geklaard wordt.

Vraag offerte aan

Hierom kiest men voor De WAM Groep

Ervaren schilders

Duurzame methodes

Eerlijke en heldere offertes

En altijd 1 aanspreekpunt!

Betrouwbaar en gerenomeerd sinds 1920

Bekend met regelgeving Amsterdam

Muren laten schilderen door een schilder in Amsterdam

sausen muren amsterdam

Sauzen van muren

Bent u op zoek naar een binnenschilder in Amsterdam voor het sauzen van muren? Het sauzen van muren is een intensieve schilderklus. Het is hierbij belangrijk dat het streeploos gebeurt, zodat u een mooie wandafwerking kunt krijgen. Wanneer u de muren in huis wilt laten schilderen, is het dan ook heel belangrijk dat de ondergrond eerst sausklaar wordt gemaakt door een stukadoor. Daarna is het laten sauzen van muren door een schilder in Amsterdam heel eenvoudig. U kunt hierbij kiezen uit het laten sauzen met de hand of het laten spuiten. Het eerste is een stuk arbeidsintensiever dan spuiten.

We zien regelmatig dat mensen denken dat ze zelf het sauswerk kunnen doen. Maar vaak komen mensen hierop terug, want het is nu eenmaal de bedoeling om de muur zonder strepen en banen te laten opdrogen. WAM Groep als  schilder uit Amsterdam heeft alle materialen en kennis in huis om dit goed te kunnen uitvoeren. Zo weet u zeker dat u eindigt met een mooi resultaat.

spuiten muren amsterdam

Spuiten van muren

Tegenwoordig wordt verf steeds vaker gespoten. Dit is een snelle en goedkope techniek, waarbij de kwaliteit ook nog hoger ligt dan bij het traditionele sauswerk. Vooral bij grote oppervlakten kan het spuiten van muren een uitkomst bieden. Wanneer u een muur laat spuiten wordt dit gedaan met behulp van een latexspuit. Op deze manier wordt verf onder hoge druk aangebracht en wordt de verf verneveld. Dit zorgt ervoor dat de verf gelijkmatig over de muur wordt verdeeld.

Bovendien is spuitwerk altijd dekkend. Hierdoor hoeft u geen zorgen te maken over strepen of banen. Het resultaat is altijd strak en egaal. Wel is het belangrijk om alles goed af te plakken met zeil en schildertape, want doordat de verf verneveld kan het overal terecht komen. Ook op plekken waar u liever geen verf ziet. 

buiten muren schilderen amsterdam

Buitenmuren schilderen

Is het tijd om de buitenmuren aan te laten pakken door een buitenschilder in Amsterdam? Dat is helemaal niet vreemd. Een buitenmuur laat zich makkelijk beïnvloeden door het weer. Gelukkig is het eenvoudig om de muur er weer uit te laten zien als nieuw. De buitenmuren zijn immers het visitekaartje van uw huis.

Bij het buitenschilderwerk let een schilder uit Amsterdam op de ondergrond. Is de muur gebouwd van bakstenen, stucwerk, beton of hout? Daarna komt hij met een gepaste oplossing voor het schilderen van de gevel. Iedere ondergrond vraagt om zijn eigen soort verf.

Voordat de schilder aan de slag kan, is het belangrijk dat hij de buitenmuur goed schoonmaakt. Op een vettige muur is het niet mogelijk om een goede verflaag aan te brengen. Daarna kan de grondverf worden aangebracht en afsluitend wordt de muur weer mooi geverfd in zijn oorspronkelijke kleur.

Samen uw schilderproject in Amsterdam realiseren?

Bel direct 075 6420460

plafond sauzen of spuiten amsterdam

PLAFOND SAUZEN OF SPUITEN

Als er iets regelmatig wordt overgeslagen dan is het wel het plafond sauzen. Boven het hoofd werken wordt als lastig ervaren. Toch is het verstandig om het plafond wel regelmatig mee te laten schilderen en al helemaal als u de muren ook wilt gaan schilderen. Ons schildersbedrijf uit Amsterdam kan dit prima voor u doen.

De meeste mensen willen een wit plafond. Dit zorgt voor een ruimtelijk gevoel. Echter is vuil hierdoor wel sneller zichtbaar en de vlekken zijn vaak slecht te verwijderen. Hoe vaak het nodig is om een plafond te laten sauzen of spuiten is afhankelijk van het soort ruimte. Wanneer er bijvoorbeeld gerookt wordt in een ruimte, zal het plafond sneller vergelen dan wanneer er niet wordt gerookt. Maar ook vocht heeft invloed op de kleur.

Wanneer u uw plafond wilt laten schilderen, houdt er dan rekening mee dat het plafond eerst ontvet moet worden en daarna een nieuwe isolatielaag moet krijgen. De isolatieverf zorgt er namelijk voor dat de gele kringen niet meer kunnen doordringen. Daarna is de schilder in staat om de gewenste kleur aan te brengen.

Bij het laten schilderen van plafonds heeft u keuze uit sauzen of spuiten. Het spuiten gaat over het algemeen sneller en het is meestal ook goedkoper. Wel moet alles afgeplakt worden, omdat de verf wordt verneveld. Het witten van plafonds wordt echter vaak gedaan met een verfroller. Hierbij is de kans op knoeien kleiner, maar het werk is wel arbeidsintensiever.

Het zelf schilderen van een plafond is eigenlijk niet aan te raden. Het is zwaar werk en het gebruik van een ladder brengt de nodige risico’s met zich mee. En dan loopt u ook nog eens het gevaar dat u strepen of banen gaat zien. Daarom adviseren we u om uw plafond te laten schilderen door een schildersbedrijf in Amsterdam.

kozijnen verven amsterdam

KOZIJNEN SCHILDEREN

Kozijnen laten schilderen ligt in 9 van de 10 gevallen in lijn met het laten schilderen van deuren. Het kan hierbij gaan om binnenkozijnen en buitenkozijnen. Vooral de buitenkozijnen hebben te lijden onder invloed van het weer, zoals sneeuw, regen en zon. Zorg daarom dat u uw kozijnen op tijd laat schilderen, zodat u de levensduur van uw kozijnen verlengt. Daarnaast is het schilderen of overschilderen van kozijnen een klus die nauwkeurig uitgevoerd moet worden. Het is daarom aan te raden om uw kozijnen te laten schilderen door een vakkundig schildersbedrijf in Amsterdam.

Hoe vaak u uw kozijnen moet laten schilderen, is afhankelijk van de ruimte en of het binnen- of buitenkozijnen zijn. Maar in principe doet u met het schilderwerk van kozijnen even lang als andere soorten schilderwerk. Het is vooral belangrijk om te letten op een paar belangrijke punten. Ziet u bijvoorbeeld scheurtjes of barsten in de verf? Of andere slijtage en loszittende verf? Dan is het tijd om uw kozijnen te laten schilderen.

Hierbij hebben vooral houten kozijnen uw aandacht nodig voor schilderwerk. Hout heeft namelijk last van de invloed van vocht. Wanneer u gaat voor aluminium of kunststof kozijnen dan hoeven deze in principe niet geverfd te worden. De kleur en verf blijft in principe hun hele levensduur zitten. 

Wanneer u houten kozijnen laat schilderen, is het belangrijk om goede voorbereidingen te treffen. De kozijnen moeten goed schoongemaakt worden en worden ontvet. Daarna zal de schilder een goede primer moeten aanbrengen. Op deze manier kan de verf beter hechten en blijft het langer zitten. Na het aanbrengen van de grondverf kan de gewenste kleur worden aangebracht. Onze schilder uit Amsterdam kan u helpen om de kozijnen kwalitatief goed te laten schilderen.

Onlangs afgerond project in Amsterdam

Schilderwerken
Deze opdracht heeft WAM schilderwerk uitgevoerd voor opdrachtgever Architect Ad Bogerman. Een verouderd appartement aan de Da Costakade is geheel vernieuwd waarbij er een flexibele woon-, leefruimte is gemaakt naast de vernieuwde slaap- en badkamer in de achteruitbouw.

 • Schilderwerk
 • gehele woning
schilder amsterdam

Deur laten schilderen door een schildersbedrijf in Amsterdam

Wanneer u de muren en het plafond gaat laten schilderen, is het aan te raden om ook de deuren in één keer mee te nemen. Het schilderen van een deur valt onder lakwerk. Indien mogelijk is het handig om de deuren uit de kozijnen te halen. Het liggend schilderen van deuren is namelijk makkelijker, waardoor de resultaten er beter uitzien. Wanneer u deuren toch staand laat schilderen, is het belangrijk dat u de deur goed afplakt en aandacht besteed aan het voorkomen van druipers. Maar onze schilders uit Amsterdam is natuurlijk in staat om een deur perfect af te lakken.

U ziet aan een deur dat het tijd is om hem te laten schilderen, wanneer de huidige verf afbladdert of de kleur vervaagt. Dit laat zien dat de beschermlaag van de verf aan het verdwijnen is. Een deur kan zelfs gaan rotten wanneer de verflaag niet op tijd wordt vervangen. Al helemaal als het om een buitendeur gaat. En een hele deur vervangen is duurder dan een deur laten schilderen.

Wanneer de deur geverfd wordt is het belangrijk om de huidige verflaag volledig te verwijderen. Dit gebeurt meestal door het afbranden van verf. Daarna kunnen gaten en oneffenheden glad geplamuurd worden, zodat de deur er weer netjes uitziet. 

Vervolgens kan de deur volledig worden geschuurd en daarna geschilderd worden met grondverf. Zodra de grondverf goed droog is, kan de lak naar keuze worden aangebracht. Hierbij is het uiteraard belangrijk om dit streeploos te doen. 

De meest gestelde vragen

Wanneer moet u uw huis laten schilderen?

Wanneer schilderwerk door een specialist wordt gedaan, dan levert dit niet alleen een bijdrage aan uw huis op. Maar een ander erg belangrijk aspect is ook de bescherming die het schilderwerk biedt. U verlengt hiermee de levensduur van ondergronden, zoals stucwerk, hout of metaal.

Goed aangebracht schilderwerk blijft zeker 5 tot 7 jaar mooi. Na deze periode zal het wel weer een keer tijd zijn om het te vervangen met een nieuwe schilderlaag. Dit om de bescherming hoog te houden. Vooral buitenschilderwerk heeft last van de invloeden van buitenaf, zoals regen en zon.

Het is daarom goed om regelmatig het schilderwerk te controleren. Zowel binnen als buiten. Let bijvoorbeeld op slijtage, zoals blaasjes, scheurtjes en beschadigingen. Zo voorkomt u dat u te lang wacht met het schilderen en blijven de kosten binnen de perken.

Bij sommige verfsoorten is vaker onderhoud nodig, zoals lak en beits. Maar ook onderdelen die intensief worden gebruikt, bijvoorbeeld de trap, slijten sneller. Deze verfsoorten en onderdelen hebben dan ook eerder een nieuw likje verf nodig.

Wat kost het om uw huis te laten schilderen?

Wij begrijpen dat u niet te veel wilt betalen voor het laten schilderen van uw huis. U wilt wellicht inzicht krijgen in de kosten voordat u een schilder uitkiest. Neem hiervoor even contact met ons op.

Wel willen we benadrukken dat wanneer u op zoek gaat naar een schildersbedrijf in Amsterdam dat het belangrijk is dat u gaat voor duurzame kwaliteit. U hebt meer aan een goede schilder die kwalitatief goede verf gebruikt voor een langdurig resultaat. U bent immers niet blij als u binnen de kortste keren de verf er alweer af ziet liggen. En dan bent u twee keer zo duur uit.

Wilt u besparen op een schilder? Dan kunt u ook eens kijken naar een winterschilder. Het voorjaar en de zomer zijn de seizoenen om een schilder in te huren. Maar een winterschilder biedt zijn werk in de laagseizoenen vaak goedkoper aan.

Waarom WAM groep als schilder in Amsterdam?

WAM groep staat voor Wormerveerse Aanneming Maatschappij. Wij zijn continu in beweging. Onze geschiedenis gaat terug tot het jaar 1920. In al deze jaren hebben wij uitgebreide ervaring op kunnen doen in ontelbare woningen en renovatie- en onderhoudsprojecten. Onze belangrijkste waarden zijn eerlijk, helder en efficiënt.

WAM groep is actief in verschillende disciplines, waarbij het bouwen, onderhouden en ontwerpen voor ons het belangrijkste zijn. Maar ook zijn wij actief als schilder in Amsterdam en kunt u ons inhuren voor betonwerken of verhuur en verkoop. Bij WAM groep werken we met ervaren schilders en houden we van duurzame methodes. Alles zodat u kunt profiteren van een efficiënte en kostenbesparende benadering. 

Op deze manier bieden we bij WAM groep alles onder één dak aan en heeft u altijd een vast aanspreekpunt. Zo kunt u voor meerdere vraagstukken bij ons terecht. Dit maakt het makkelijk om samen te bouwen en samen te werken. Bovendien werken we altijd conform onze afspraken en houden we van verrassende oplossingen. Alles voor uw tevredenheid.

Bent u benieuwd naar wat wij als schilder in Amsterdam voor jou kunnen betekenen? Vraag dan een eerlijke en heldere offerte aan. 

Onlangs afgerond project in Amsterdam

Renovatie & onderhoud / schilderwerken
Voor onze opdrachtgever heeft de WAM planmatig onderhoud uitgevoerd aan de gevels van de woningen in de Kemperstraat.

 • Schilderwerk 6 woningen
 • Houtrot herstel
schilderwerk amsterdam

Vraag offerte aan

   

   

  Foto toevoegen (optioneel)   

  Ik vraag deze offerte aan als

   

  Onderwerp

   

  Bericht

  PHZpZGVvIHdpZHRoPSIxOTIwIiBoZWlnaHQ9IjE5MjAiIGF1dG9wbGF5Pg0KICA8c291cmNlIHNyYz0iaHR0cHM6Ly93YW1ncm9lcC5ubC93cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvMjAyMC8wNC8yMDAwMTUtV0FNLTEwMC1qYWFyLXZpZGVvLm1wNCI+DQogIDxzb3VyY2Ugc3JjPSJtb3ZpZS5vZ2ciIHR5cGU9InZpZGVvL29nZyI+DQpZb3VyIGJyb3dzZXIgZG9lcyBub3Qgc3VwcG9ydCB0aGUgdmlkZW8gdGFnLg0KPC92aWRlbz4=
  Skip intro