Het creëren van een historisch wijkje: Gevelbekleding van 70 woningen in Zaans Goed, Zaandam

In de schilderachtige omgeving van Zaandam werd een nieuw wijkje gecreëerd met een knipoog naar het rijke Zaanse verleden. Met de gevelbekleding van 70 woningen in Zaans Goed, werd een unieke en historisch geïnspireerde buurt gerealiseerd. In deze blogpost duiken we dieper in op dit bijzondere project en de rol van WAM Groep hierin.

Het project

Zaans Goed, gelegen tussen De Zaanse Strip en de watergang aan het Vurehout, omvat 70 woningen verdeeld over 10 blokken. De architectuur is doordrenkt met een typisch Zaans gevelkarakter, waarbij de langsgevels en kopgevels zijn voorzien van eternite sidings. Het gebruik van verschillende kleuren sidings draagt bij aan de visuele diversiteit en de historische uitstraling van de buurt.

Het unieke karakter

Wat dit project zo bijzonder maakt, is niet alleen de esthetische waarde, maar ook de functionele aspecten. Met 42 woningen die een tuin aan het water hebben en de speelse overbrugging van hoogteverschillen, wordt een levendige en gevarieerde woonomgeving gecreëerd. De 50 eengezinswoningen bieden ruimte en comfort met 3 slaapkamers op de eerste verdieping en een ruime zolder, terwijl de 20 starterswoningen een slimme indeling hebben die perfect past bij de behoeften van jonge bewoners.

De rol van WAM Groep

Als vooraanstaand schilders– en bouwbedrijf in de regio heeft WAM Groep een cruciale rol gespeeld in het realiseren van dit project. Met hun vakmanschap en oog voor detail hebben zij bijgedragen aan de verfraaiing van de gevels en het creëren van een authentieke Zaans karakter. Hun expertise heeft niet alleen bijgedragen aan de esthetische waarde van de woningen, maar ook aan de duurzaamheid en levensduur van de gevelbekleding.

Eerbetoon aan de rijke historie van de Zaanstreek

De gevelbekleding van 70 woningen in Zaans Goed, Zaandam, is niet alleen een bouwproject, maar een eerbetoon aan de rijke historie van de Zaanstreek. Met een combinatie van historisch geïnspireerde architectuur en moderne functionaliteit, belichaamt dit project de unieke charme van de regio. Dankzij de inzet van WAM Groep is Zaans Goed een prachtig voorbeeld van vakmanschap en gemeenschapsbetrokkenheid.

Meer weten?

Wilt u meer weten over dit project of bent u geïnteresseerd in hoe WAM Groep ook uw project kan verrijken? Neem dan gerust contact met ons op!

Comments are closed.

PHZpZGVvIHdpZHRoPSIxOTIwIiBoZWlnaHQ9IjE5MjAiIGF1dG9wbGF5Pg0KICA8c291cmNlIHNyYz0iaHR0cHM6Ly93YW1ncm9lcC5ubC93cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvMjAyMC8wNC8yMDAwMTUtV0FNLTEwMC1qYWFyLXZpZGVvLm1wNCI+DQogIDxzb3VyY2Ugc3JjPSJtb3ZpZS5vZ2ciIHR5cGU9InZpZGVvL29nZyI+DQpZb3VyIGJyb3dzZXIgZG9lcyBub3Qgc3VwcG9ydCB0aGUgdmlkZW8gdGFnLg0KPC92aWRlbz4=
Skip intro