Tips hoe je je buitenmuren professioneel kunt schilderen.

Tips hoe je je buitenmuren professioneel kunt schilderen.

Als je je buitenmuren een frisse uitstraling wilt geven, kun je ze zelf schilderen. Maar hoe doe je dat op een professionele manier? In deze blog geven we je een aantal tips om je buitenmuren mooi en duurzaam te schilderen.

Tip 1: Kies de juiste verf

Niet elke verf is geschikt voor buitenmuren. Je moet rekening houden met factoren zoals het weer, de ondergrond en de gewenste uitstraling. Voor buitenmuren kun je het beste kiezen voor een watergedragen acrylverf of een solventgedragen alkydverf. Deze verven zijn goed bestand tegen vocht, uv-straling en temperatuurschommelingen. Ze zijn ook makkelijk aan te brengen en te reinigen.

Tip 2: Bereid de ondergrond goed voor

Voordat je gaat schilderen, moet je de ondergrond goed voorbereiden. Dit betekent dat je eventuele scheuren, gaten of beschadigingen moet repareren met een geschikt vulmiddel. Ook moet je de ondergrond schoonmaken met een borstel of een hogedrukreiniger om vuil, stof, mos en algen te verwijderen. Als de ondergrond erg poreus of onregelmatig is, kun je het beste een primer aanbrengen om de hechting van de verf te verbeteren.

Tip 3: Schilder in de juiste omstandigheden

Het schilderen van buitenmuren is afhankelijk van het weer. Je kunt het beste schilderen als het droog, bewolkt en niet te warm of te koud is. Vermijd direct zonlicht, regen, wind en vorst. Deze kunnen de droging en de kwaliteit van de verf beïnvloeden. Ook moet je rekening houden met de vochtigheid van de ondergrond. Deze mag niet hoger zijn dan 15%.

buitenschilderwerk - CBS de Rank en EvenaarAssendelft

Tip 4: Gebruik het juiste gereedschap

Om je buitenmuren professioneel te schilderen, heb je het juiste gereedschap nodig. Je hebt een verfroller, een kwast, een verfbakje, een roerstokje, een afplaktape, een afdekzeil en een ladder nodig. Kies een verfroller die past bij de structuur van de muur. Een gladde muur vraagt om een fijne roller, terwijl een ruwe muur om een grove roller vraagt. Gebruik een kwast voor de randen en de hoeken. Roer de verf goed door met een roerstokje voordat je begint. Plak de ramen, deuren en andere elementen die je niet wilt schilderen af met afplaktape. Dek de grond af met een afdekzeil om spatten te voorkomen. Gebruik een ladder om de hogere delen van de muur te bereiken.

Tip 5: Werk in lagen en richtingen

Dit betekent dat je eerst een grondlaag aanbrengt om de muur te beschermen en te egaliseren. Vervolgens breng je twee of drie lagen verf aan in dezelfde richting, bijvoorbeeld van boven naar beneden of van links naar rechts. Zo voorkom je strepen, vlekken en kleurverschillen op de muur. Het is ook belangrijk om de verf goed te laten drogen tussen elke laag. Raadpleeg altijd de instructies op de verpakking voor de droogtijd en de optimale weersomstandigheden. Door in lagen en richtingen te werken, zorg je ervoor dat je buitenmuur er professioneel en verzorgd uitziet.

Schilderwerk uitbesteden

Als u uw buitenmuren wilt schilderen, kunt u overwegen om dit uit te besteden aan WAM Groep schilders. WAM Groep is een professioneel schildersbedrijf met meer dan 100 jaar ervaring in het schilderen van buitenmuren.

Wij gebruiken alleen hoogwaardige materialen en technieken om uw muren te beschermen tegen weersinvloeden en te verfraaien.

Wij kunnen u adviseren over de beste kleuren en afwerkingen voor uw woning of bedrijfspand. Bovendien bieden wij u een scherpe prijs. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of meer informatie over onze diensten.

Comments are closed.

PHZpZGVvIHdpZHRoPSIxOTIwIiBoZWlnaHQ9IjE5MjAiIGF1dG9wbGF5Pg0KICA8c291cmNlIHNyYz0iaHR0cHM6Ly93YW1ncm9lcC5ubC93cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvMjAyMC8wNC8yMDAwMTUtV0FNLTEwMC1qYWFyLXZpZGVvLm1wNCI+DQogIDxzb3VyY2Ugc3JjPSJtb3ZpZS5vZ2ciIHR5cGU9InZpZGVvL29nZyI+DQpZb3VyIGJyb3dzZXIgZG9lcyBub3Qgc3VwcG9ydCB0aGUgdmlkZW8gdGFnLg0KPC92aWRlbz4=
Skip intro