Aannemer kiezen: waar moet u op letten?

U wilt een aannemer kiezen: waar let u op? Kies een aannemer die u kan helpen met de klus, verbouwing of het (bouw)project dat u voor ogen heeft. Een aannemer doet meer dan bouwen alleen. Wij leggen uit hoe u een aannemer kiest die uitvoert wat u zoekt. En hoe u een goede keuze maakt uit beschikbare aannemers.

Wat doet een aannemer?

De aannemer realiseert bijvoorbeeld een uitbouw, verbouwt de badkamer of plaatst een dakkapel. Het gaat om meer dan de daadwerkelijke bouwwerkzaamheden alleen:

Pijl Ontwerp, bestek en tekeningen bespreken (met een architect of ontwerper)
Pijl Begin op tijd met zoeken en vergelijken
Pijl Vraag naar specifieke ervaring (met referenties)
Pijl Kies een aannemer uit de omgeving
PijlBel een paar keer en stuur een e-mail

De aannemer is verantwoordelijk voor het hele project. Kies daarom een aannemer die kan (ver)bouwen én die kan coördineren en managen. Het is ook uw aanspreekpunt als er iets niet goed gaat, dus kies een aannemer die duidelijk communiceert.

Aannemer kiezen: waar moet u op letten?

Met een goede aannemer heeft u zo min mogelijk last van ‘gedoe’ tijdens het (bouw)project.

Deze 5 tips helpen u een goede aannemer te kiezen:

Pijl Vraag het de architect of ontwerper
Pijl Begin op tijd met zoeken en vergelijken
Pijl Vraag naar specifieke ervaring (met referenties)
Pijl Kies een aannemer uit de omgeving
Pijl Bel een paar keer en stuur een e-mail

1. Vraag het de architect of ontwerper

Laat u het project ontwerpen of tekenen door bijvoorbeeld een architect? Vraag hem of haar naar een paar aanbevelingen. Vaak werken zij samen met aannemers die kwaliteit leveren. Het maakt bovendien de kans op een soepele samenwerking groter.

2. Begin op tijd met zoeken en vergelijken

Neem de tijd om een aannemer te kiezen. Houd er rekening mee dat aannemers soms 6 tot 12 maanden vooruit plannen.

Vraag naar specifieke ervaring (met referenties)

Aannemers hebben zo hun specialisaties. Vraag ze naar hun specifieke ervaring met de uitbouw, verbouwing of bijvoorbeeld de dakkapel die u wilt laten plaatsen. Vraag om zowel de ervaring als om specifieke referenties daarbij. Soms mag u referenties benaderen, om van hen te horen hoe ze de samenwerking hebben ervaren.

4. Kies een aannemer uit de omgeving

Een aannemer uit de omgeving heeft een reputatie hoog te houden. Bovendien beperkt het de reiskosten, omdat de afstand kleiner is. Dat scheelt in de kosten. Ook kan de aannemer makkelijker even langskomen als dat nodig is.

5. Bel een paar keer en stuur een e-mail

Bel de aannemer tijdens de keuzefase alvast een paar keer op en stuur een e-mail. Ervaar op die manier zelf hoe snel de aannemer reageert en of u netjes antwoord krijgt op de vragen die u stelt.

Comments are closed.

PHZpZGVvIHdpZHRoPSIxOTIwIiBoZWlnaHQ9IjE5MjAiIGF1dG9wbGF5Pg0KICA8c291cmNlIHNyYz0iaHR0cHM6Ly93YW1ncm9lcC5ubC93cC1jb250ZW50L3VwbG9hZHMvMjAyMC8wNC8yMDAwMTUtV0FNLTEwMC1qYWFyLXZpZGVvLm1wNCI+DQogIDxzb3VyY2Ugc3JjPSJtb3ZpZS5vZ2ciIHR5cGU9InZpZGVvL29nZyI+DQpZb3VyIGJyb3dzZXIgZG9lcyBub3Qgc3VwcG9ydCB0aGUgdmlkZW8gdGFnLg0KPC92aWRlbz4=
Skip intro